Halloween

Staat 31 oktober in jouw agenda als Halloween? Dit griezelfeest raakt meer en meer ingeburgerd in België en Nederland, met halloweentochten met veel special effects, lichtgevende pompoenen en leuke kostuums!

In ons assortiment hebben wij heel wat kant-en-klare halloween-effecten, of je kan ook zelf aan de slag met één van de leuke halloween-projecten voor de elektronica-hobbyist! 

1. Kant-en-Klare Halloween-effecten

Maak je halloweenfeestje of halloweentocht volledig af met o.a. deze lichteffecten:

a. Stroboscoop

Met een stroboscoop krijg je heel veel felle lichtflitsen zeer snel achter elkaar, waardoor je meteen een zeer speciaal effect bekomt. We hebben zowel mini-stroboscopen die op batterijen werkenn of  stroboscopen die op netspanning werken, of de grotere stroboscopen die een zeer grote ruimte kunnen verlichten.

Bekijk de stroboscopen

b. Rookmachine

Creëer een mistige omgeving met een rookmachine! In combinatie met een PAR-spot, laser of stroboscoop creëer je snel een griezelig effect! Deze rookmachines vul je met rookvloeistof die verkrijgbaar is in bussen van 1 liter of 5 liter. 

Bekijk de rookmachines

c. Lichtslangen

Wens je een pad over langere afstand te verlichten, dan zijn lichtslangen zeer handig! Deze werken op netspanning (230V) en worden geleverd op rollen van 45 meter. Deze kunnen per meter afgeknipt worden. De koud witte lichtslangen en warme witte lichtslangen worden het vaakst verkocht. 

Bekijk de lichtslangen

.

.

d. Lasers

De lasers geven een zeer scherpe, smalle lichbundels en hebben het voordeel dat deze zeer goed zichtbaar zijn! Met een laser kan je bijvoorbeeld een tapijt van lichtpunten maken, een dansende figuur, letters, etc. 

Bekijk alle lasers hier!

.

e. Partygadgets

En vergeet ook zeker niet die extraatjes, die een halloweenfeestje net dat tikkeltje extra geven! Zo hebben we bijvoorbeeld de plasmabol, als gedroomde accesooire voor de heks, of lichtstokjes zodat je iedereen snel kan terugvinden in het donker! 

Bekijk alle partygadgets hier!

.

.

.

.

2. Elektronica projecten voor Halloween

a. Lichtgevende pompoen

Deze lichtgevende pompoen zal meteen de aandacht trekken met een ledstrip in de holte. Soldeer een 9V batterijclip aan een stukje ledstrip en bevestig dit aan de pompoen! De ledstrip wordt eenvoudig van stroom voorzien met een 9V-batterij. Deze ledstrips kan je afknippen per 5 centimeter en het resterende stuk kan je opnieuw gebruiken. 

Bekijk alle 1 meter ledstrips!

 

 

 

b. RGB Ledstrip Halloween Kostuum

Onze persoonljike favoriet! Een zwarte outfit waarop ledstrips worden bevestigd, wordt een wandelend skelet! We raden aan om hiervoor een RGB-ledstrip, in combinatie met een mini RGB-ledcontroller en een 12V--batterijpack

Bekijk de 12V RGB ledstrips hier!

 

 

 

 

c. EL-Wire Hoodie

Nog last-minute op zoek naar een Halloween-kostuum? Neem een zwarte hoodie en naai hier EL-Wire aan. Sluit de EL-Wire aan op een driver en klaar!

Klik hier voor ons aanbod EL-Wire!

 

 

 

d. Halloween Led Kap

Of wat dachten jullie van een volledig zwart kostuum met hierop 2 Arduino Lilypad? In combinatie met het Wearable Ontwikkelbord kan je hier zeer leuke effecten mee bekomen!

.

.

.

..

 

e. Neopixel Bril

Heeft u nog een opvallend accessoire nodig? Een bril, 2 NeoPixel Ringen, een Trinket Microcontroller en een batterij - meer heb je niet nodig om een neopixel bril te maken. 

Klik hier voor de volledige tutorial.

 

 

 

 

f. Zin in een kleiner project?

De minikits van Velleman zullen je dan zeker interesseren! Deze bevatten alle componenten om een halloween-lantaarn of de halloween pompoen in elkaar te solderen en dat voor minder dan 10€!

Bekijk de minikits hier

 

 

 

3. Nog licht nodig? 

1. Sluit een led aan op een batterij, laat dit in een ballon vallen, blaas hem op en je hebt lichtgevende ballonnen.

2. Vervang theelichtjes voor de veiligheid door LED-kaarsjes. De mogelijkheden zijn enorm: hang enkele kaarsjes in een boom, verlicht een pompoen, etc. 

 

 

 

 En niet te vergeten... Arduino!

De Arduino Microcontrollers bieden heel wat mogelijkheden om uw Halloweendecoratie of -kostuum op te vrolijken!

Je kan bijvoorbeeld je halloweendecoratie sturen met Arduino. Je kan de Arduino Uno sturen met sensoren zodat de decoratie op de juiste moment tot leven komen. Bekijk hier de volledige tutorial!

En deze vinden we tot slot het vermelden waard: Zoek je een uitdagend project? Michaël Teeuw stelt op zijn blog Xonay Labs zijn Arduino-gestuurd kostuum voor, met 72 muziekgestuurde leds, een ingebouwde 18W versterker en uitklapbare vleugels.