Bare Conductive

Bare Conductive - Waar innovatie, design & technologie elkaar ontmoeten! 

Wat is Bare Conductive?

Bare conductive © is een technologisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van electric paint, touch boards en een aantal kits met projecten om met deze touch boards & elektrisch geleidende verf aan de slag te gaan. 

Op de website van Bare Conductive vind je een overvloed aan educatief materiaal om hiermee aan de slag te gaan in schoolomgevingen, thuis of op het werk. Wij hebben in het productdetail ook steeds een aantal toepassingen vermeld! Ontdek & Leer! :-)

1. Electric Paint©

Electric Paint© is een elektrisch geleidende verf die het mogelijk maakt om een circuit te tekenen, een component koud te solderen of van een bepaald oppervlak een sensor te maken.  Met deze elektrisch geleidende verf kan je geleidende banen of sensoren op materialen als papier, hout, plastic en glas verven. Deze kan ook gebruikt worden voor het koud solderen van een component of voor het herstellen van kleine defecten. De tube van 10ml is uiterst geschikt voor gedetailleerd werk. Het potje geleidende verf van 50ml kan gebruikt worden zoals waterverf: om te verven, stempelen of zeefdrukken. 

Bekijk de Electric Paint


2. Het Touch Board©

Het Touch Board © is een hardware bord, dat de data die een Electric Paint sensor bezorgt, kan omzetten in geluid, licht of informatie in de cloud.

a. Touch Board©

Eén bord - Duizenden mogelijkheden! Het Touch board© maakt elk project interactief. Creëer sensoren met de 12 elektrodes en wek geluiden op via de MP3 speler. Maak een MIDI piano, een interactieve wall of een nabijheidssensor. Dit touch board werkt met Arduino.

Bekijk het touchboard


b. Pi Cap©

Verbind je Raspberry Pi met de fysieke wereld. De Pi Cap© voegt nauwkeurige capacitieve sensoren, nabijheidsensoren en hoge kwaliteit audio toe aan je Raspberry Pi. Sensoren kunnen toegevoegd worden via de12 electrodes, via dewelke audio, video, ... kunnen worden aangestuurd.

Bekijk de Pi Cap


c. Light Up Board©

Voeg capacitieve touch sensoren of nabijheidssensoren toe aan verlichtingsprojecten. Dit bord heeft 6 neutraal witte LEDs en 6 electroden op een cirkelvormige PCB. 6 voorafgeprogrammeerde standen. Geen programmeren vereist.

Bekijk het Light Up Board


3. Kits

De kits geven de gebruiker een kader waarin diverse projecten kunnen worden uitgevoerd, ongeacht de leeftijd of de ervaring van de gebruiker. 

a. Touch Board Starter Kit©

Deze kit bevat een Touch Board, Electric paint 10ml en 50ml en alle essentiële componenten om interactieve elektronica projecten te maken. Inclusief een boek waarin stap voor stap wordt beschreven hoe de projecten uit te voeren.

Bekijk de Touchboard Starter Kit


b. Touch Board Pro Kit©

Deze kit bevat een Touch Board, Electric paint 10ml en 50ml en alle essentiële componenten om interactieve elektronica projecten te maken. Inclusief een boek waarin stap voor stap wordt beschreven hoe de projecten uit te voeren.

Bekijk de Touchboard Pro Kit

Wat kan je er dan juist mee doen?

De mogelijkheden van de Bare Conductive producten zijn eindeloos! Zoals hierboven reeds beschreven kan de geleidende verf gebruikt worden voor kleine reparaties aan een printplaat of voor het tekenen van geleidende banen. In combinatie met het touchboard wordt deze o.a. veel gebruikt in musea, om een licht- of geluidssignaal aan te sturen bij aanraking of benadering van een oppervlak. 

Wij maakten bijvoorbeeld een elektronische drum!

De Bare Conductive ® Drum

Alles begint bij het idee! Maak een schets van een voorwerp dat je tot leven wil laten komen, en ontwerp op basis hiervan de onderliggende banen die, bij aanraking of benadering een signaal dienen uit te sturen naar het Touch Board ®

Deze banen kleur of verf je definitief in met de geleidende verf, zodat je geleidende velden krijgt onder je getekend voorwerp, in ons geval de drum. 

In een volgende stap programmeer je het Touch Board ® zo dat de aanraking van een geleidende baan het juiste geluid geeft. 

De programmatie van het Touch Board gebeurt op dezelfde manier als een Arduinobord. Het programmeerplatform kan je gratis downloaden via https://www.arduino.cc/en/main/software#toc3. Heel wat programmatiewerk is al voor jou gedaan door Bare Conductive. 

Op onderstaande link wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de voorgeprogrammeerde scetches in de Arduino-omgeving kan integreren: https://www.bareconductive.com/make/setting-up-arduino-with-your-touch-board/

Voor het afspelen van de drumgeluiden gebruikten we de Midi Interface scetch (https://www.bareconductive.com/make/midi-interface/).

Je hebt op gebied van programmeerwerk geen voorkennis nodig en je kan door enkele eenvoudige aanpassingen het project volledig personaliseren.

Verbind nu nog de geleidende banen met de juiste aansluiting op het Touch Board® door gebruik te maken van de geleidende verf en je elektronische drum is klaar om te bespelen! 

Heb je nog vragen of opmerking? Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie

Uitbreiding: 

Wij hebben een tweede bordje aangesloten voor een lichtje te laten branden. Voor de bediening van de LED hebben we gebruik gemaakt van de Light_Switch scetch. 

De voorgestelde power switch tail is hier vervangen door de VMA406 relaismodule. Meer informatie kan je vinden via https://www.bareconductive.com/make/electric-paint-light-switch/.