Microbit

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 16

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

1. Wat is Microbit?

De Microbit is een minicomputer die ontworpen werd op initiatief van de BBC om de leerlingen de basis van programmeren bij te brengen. Het is een klein micro-computertje met enkele bedieningsknoppen en een 5X5 led matrix beeldscherm dat in de verschillende programmeertalen kan worden geprogrammeerd, zoals bijvoorbeeld in Blocks, Javascript, Python of Scratch. Op de website van MicroBit.org kan je meer dan 200 verschillende projecten vinden, van zeer eenvoudige experimenten tot ingewikkelde programmeeruitdagingen.

2. Starten met MicroBit!

Het is zeer eenvoudig om van start te gaan met Microbit. Sluit hem via een micro USB-kabel aan je computer en je Microbit zal meteen op je computer verschijnen. Aan de hand van de verschillende editors voor Microbit, kan je een eerste code schrijven. Zo kan je via de MakeCode Editor op een eenvoudige wijze een programma schrijven in Blocks of in Javascript. Wil je je programmeerskills verbeteren, kan je ook de Phyton Editor gebruiken, waarbij je gebruik kan maken van een selectie van snippets. Van zodra je programma geschreven en getest is, kan je het eenvoudig uploaden naar de Micro:Bit en het programma zal automatisch afspelen!

3. Sensoren op de Micro:Bit

De Micro:Bit heeft de volgende kenmerken:

  • 25 individueel programmeerbare leds
  • 2 programmeerbare knoppen
  • Diverse connectiepinnen
  • Licht & temperatuursensoren
  • Bewegingssensoren (accelerometer & kompas)
  • Draadloze communicatie via Radio & Bluetooth USB interface

Deze sensoren laten toe om een groot aantal projecten uit te voeren, zonder dat je iets extra nodig hebt. Op de site van Micro:Bit kan je een duidelijk overzicht vinden van de verschillende sensoren met een verwijzing naar verschillende projecten!

4. Micro:Bit Starterspakket

Het Micro:Bit Go pakket is een complete set om meteen aan de slag te gaan met Micro:Bit! Het bevat een MicroBit, een USB-kabel, een batterijhouder, 2 AAA batterijen en een startersgids. Deze beschrijft 4 leuke ideeën om de microbit te ontdekken. Wens je de MicroBits te gebruiken in een klasomgeving, hebben we een Microbit Bundle met 10 MicroBits, 10 USB-kabels, 10 batterijhouders, 10 keer 2 AAA batterijen en 10 startersgidsen. Deze zijn ideaal voor STEM, coding clubs, Fablabs, scholen, etc.