Bare conductive

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat is Bare Conductive?

Bare conductive © is een technologisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van electric paint, touch boards en een aantal kits met projecten om met deze touch boards & elektrisch geleidende verf aan de slag te gaan. Op de website van Bare Conductive vind je een overvloed aan educatief materiaal om hiermee aan de slag te gaan in schoolomgevingen, thuis of op het werk. Wij hebben in het productdetail ook steeds een aantal toepassingen vermeld! Ontdek & Leer! :-)

1. Electric Paint©

Electric Paint© is een elektrisch geleidende verf die het mogelijk maakt om een circuit te tekenen, een component koud te solderen of van een bepaald oppervlak een sensor te maken. Met deze elektrisch geleidende verf kan je geleidende banen of sensoren op materialen als papier, hout, plastic en glas verven. Deze kan ook gebruikt worden voor het koud solderen van een component of voor het herstellen van kleine defecten. De tube van 10ml is uiterst geschikt voor gedetailleerd werk. Het potje geleidende verf van 50ml kan gebruikt worden zoals waterverf: om te verven, stempelen of zeefdrukken.

2. Het Touch Board©

Het Touch Board © is een hardware bord, dat de data die een Electric Paint sensor bezorgt, kan omzetten in geluid, licht of informatie in de cloud.

  • a. Touch Board ©: Eén bord - Duizenden mogelijkheden! Het Touch board© maakt elk project interactief. Creëer sensoren met de 12 elektrodes en wek geluiden op via de MP3 speler. Maak een MIDI piano, een interactieve wall of een nabijheidssensor. Dit touch board werkt met Arduino. 
  • b. Pi Cap ©: Verbind je Raspberry Pi met de fysieke wereld. De Pi Cap© voegt nauwkeurige capacitieve sensoren, nabijheidsensoren en hoge kwaliteit audio toe aan je Raspberry Pi. Sensoren kunnen toegevoegd worden via de12 electrodes, via dewelke audio, video, ... kunnen worden aangestuurd.
  • c. Light Up Board ©: Voeg capacitieve touch sensoren of nabijheidssensoren toe aan verlichtingsprojecten. Dit bord heeft 6 neutraal witte LEDs en 6 electroden op een cirkelvormige PCB. 6 voorafgeprogrammeerde standen. Geen programmeren vereist.

3. Kits Bare Conductive

De kits geven de gebruiker een kader waarin diverse projecten kunnen worden uitgevoerd, ongeacht de leeftijd of de ervaring van de gebruiker.

  • a. Touch Board Starter Kit©: Deze kit bevat een Touch Board, Electric paint 10ml en 50ml en alle essentiële componenten om interactieve elektronica projecten te maken. Inclusief een boek waarin stap voor stap wordt beschreven hoe de projecten uit te voeren.
  • b. Touch Board Pro Kit©: Deze kit bevat een Touch Board, Electric paint 10ml en 50ml en alle essentiële componenten om interactieve elektronica projecten te maken. Inclusief een boek waarin stap voor stap wordt beschreven hoe de projecten uit te voeren.

4. Wat kan je juist doen met Bare Conductive?

De mogelijkheden van de Bare Conductive producten zijn eindeloos! Zoals hierboven reeds beschreven kan de geleidende verf gebruikt worden voor kleine reparaties aan een printplaat of voor het tekenen van geleidende banen. In combinatie met het touchboard wordt deze o.a. veel gebruikt in musea, om een licht- of geluidssignaal aan te sturen bij aanraking of benadering van een oppervlak. Wij maakten bijvoorbeeld een elektronische drum met Bare Conductive