Smart Living met Nedis® Smart Life

Het Nedis Smart Life gamma is een breed assortiment aan smart producten zoals lampen, schakelaars, stopcontacten, sensoren en camera's die verbonden worden met Wifi. Ze kunnen allen bediend worden met een intuïtieve app of via spraakbediening - ondersteund door Amazon Alexa en Google Home.

Eenvoudige aansluiting

 • 1. Verbinden: Verbind het smart product met uw bestaande Wifi-netwerk. Het enige wat je nodig hebt is je Wifi-paswoord.
 • 2. Bedienen: Bedien alle producten met de Nedis® SmartLife App of gebruik je Amazon Alexa of Google Home om deze via spraak te bedienen. Je kan de smart producten ook automatiseren, bijvoorbeeld op basis van de weersvoorspelling.
 • 3. Combineren: Combineer verschillend SmartLife producten en stel scenario's in voor een geavanceerd smart life!

Bekijk het volledige SmartLife gamma

Een groot aanbod aan producten

Alle SmartLife producten kunnen bediend worden via de Nedis® SmartLife App of via voice control. Het gamma wordt nog steeds uitgebreid, dus klik zeker door naar onze webshop!

  • 1. Smart Lighting: Stel de helderheid en de kleur van je lamp in via de app, zelfs vanop afstand! Het assortiment omvat lampen in verschillende vormen, kleuropties en lampvoeten.
 • 2. Smart Energy: Bedien je apparaten vanop afstand door ze aan te sluiten op een draadloze smart stekker. Je kan dan niet enkel je apparaten bedienen via de app, maar ook het verbruik van het apparaat bekijken. Bovendien kan je ook tijdschema's instellen om apparaten automatisch in of uit te schakelen.
 • 3. Smart Control: Vervang je traditionele schakelaar door een smart schakelaar en bedien je traditionele verlichting meteen via de app. Of je kunt de lampen automatisch aan en uit laten gaan, bijvoorbeeld als je een paar dagen weg bent.
 • 4. Smart Camera's: Deze camera's verwittigen je van elke beweging in de kamer. Ze zijn uitgerust met nachtzicht en alle opnames worden opgeslagen op een microSD-kaart. In combinatie met de bijgeleverde muurbevestiging passen ze in elk interieur.
 • 5. Smart Sensors: Smart sensoren zoals een sirene, rookmelder, wateralarm of PIR-sensor kan je als een op-zichzelf-staand product gebruiken of combineren met andere Smart-producten. Deze zullen een melding sturen van zodra deze worden geactiveerd, maar je kan ze ook programmeren zodat andere producten worden in-of uitgeschakeld van zodra deze worden geactiveerd. Zo kan je bijvoorbeeld een sirene laten afgaan van zodra er beweging wordt gedetecteerd.

Bekijk het volledige SmartLife gamma

Onze review

IOT (internet of things) zorgt er meer en meer voor dat onze huishoudelijke apparaten met elkaar kunnen communiceren en zo efficiënt mogelijk kunnen worden aangestuurd. Daarom bracht Nedis een volledige reeks uit met stopcontacten, verlichting, camera’s, enz. onder de naam Smartlife. Via een handige app zou alles eenvoudig aangestuurd, gekoppeld en geprogrammeerd moeten kunnen worden. Al van bij de installatie waren we overtuigd van het gebruiksgemak van deze app.

  • Tip bij de installatie van de app: Hou de naam en het paswoord van jouw draadloos netwerk bij de hand.
  • Boven in de app kan je via het “+” teken toestellen toevoegen.

Onderaan vind je 3 menu’s: “mijn huis”, “slimme scènes” en “profiel”:

 • In “mijn huis” krijg je een overzicht van alle aangesloten apparaten.
 • Bij “Slimme scènes” heb je de mogelijkheid om verschillende apparaten op verschillende manieren aan te sturen bij een bepaalde omstandigheid. Zo kan je bijvoorbeeld door een druk op de knop verschillende toestellen op hetzelfde moment activeren, maar je kan de actie ook laten afhangen van het weer, de temperatuur, zonsopgang of –ondergang, ...
 • In het menu “profiel” kan je wijzigingen aan jouw profiel aanbrengen en de meldingen bekijken die je ontvangt van gekoppelde producten (bv. van de camera, rookmelder, etc.).

Stopcontact WIFIP120EWT

Als eerste installeerden we de WIFI Smartplug met power monitor. Volgens de gebruiksaanwijzing zou alles in een paar stappen geïnstalleerd zijn en dit bleek ook effectief te kloppen.

.

.

Bij dit stopcontact zijn er 4 functies mogelijk:

 • Power: aan/uit zetten
 • Timer: elke dag van de week kan er een ander programma worden ingesteld.
 • Countdown: je een bepaalde tijd instellen waarna het stopcontact aan- of uitgeschakeld moet worden.
 • Electric: in dit menu wordt de spanning, stroom en verbruik weergegeven. Ook wordt het dagelijkse en maandelijkse verbruik in KWh bijgehouden en weergegeven in een overzichtelijke grafiek.

Conclusie

Zowel de app als het gebruik van het stopcontact zijn een schoolvoorbeeld van gebruiksvriendelijkheid. We kijken er naar uit om de andere toestellen uit het Smartlife gamma eens onder de loep te nemen.

Bekijk het volledige SmartLife gamma

Vragen of opmerkingen?

Aarzel niet ons te contacteren indien je een vraag of opmerking hebt! Je kan terecht in één van onze winkels, via mail of telefonisch.

Contacteer ons