Alles voor de kleine elektronica-specialist

Elektronica-bouwpakketen & Robots voor Kinderen

Heeft je kind interesse in technologie, elektronica of programmeren? Wij maken je graag wegwijs in ons assortiment educatief speelgoed voor jong en oud! 

1. Programmeren

In onze digitale samenleving is het ontzettend van belang om kinderen de beginselen van programmeren en technologisch denken bij te brengen! Met de Codey Rocky (mBlock), Arduino of Raspberry Pi leren ze op een leuke, onderbouwde manier de basis van programmeren! 

a. Codey Rocky (6+)

De Codey Rocky combineert hardware met software, waardoor kinderen leren programmeren terwijl ze spelen & creëren. Met behulp van mBlock, een software die zowel de blok-gebasseerde als de Python programmeertaal ondersteunt, leert de Codey Rocky de kinderen op een toegankelijke manier programmeren. Met de ingebouwde IoT en AI-functionaliteiten krijgen de kinderen een inzicht in de nieuwe technologische wereld. Door elke beweging van de robot te programmeren, zien de kinderen meteen het resultaat in de bewegingen van de robot. 

Bekijk de Codey Rocky Robot


b. Arduino (10+)

Arduino vormt de ideale basis om kinderen kleine elektronicaprojecten te laten uitvoeren. De basis van het project is een Arduino-bordje met een programmeerbare microcontroller. Aan de zijkanten van elk board kan je in- en uitgangen vinden die je via draadjes met sensoren, motoren, ledlampjes en andere componenten op een breadboard kan verbinden om zo je eigen project te maken. De microcontroller wordt geprogrammeerd via de Arduino programmeertaal of C/C++ op de computer. 

De Arduino Starterskit is de perfecte kit om van start te gaan! Deze bestaat uit een Engelstalig (of Franstalig) boek met 15 projecten (van beginner tot meer gevorderd) en alle onderdelen (de Arduino Uno, breadboard en elektronische componenten) om deze projecten tot een goed einde te brengen. 

Bekijk de Arduino Starterskit

.

c. Microbits (10+)

De Microbit is een minicomputer die ontworpen werd op initiatief van de BBC om de leerlingen de basis van programmeren bij te brengen. De microbits zijn ideaal als je wil leren programmeren in Blocks, Javascript, Python of Scratch. Deze worden zeer vaak gebruikt in scholen en er zijn ook hier een groot aantal projecten online te vinden via de Microbit website. 

Lees meer over Microbits

.

.

d. Raspberry Pi (12+)

Oorspronkelijk werd de Raspberry Pi ontwikkeld als kleine, goedkope computer voor op te leren programmeren. Het is dus in principe een ruw moederbord waarmee je volop kan experimenteren. Je kan hier verschillende programmeertalen gebruiken, zoals o.a. Python, HTML 5, Scratch, Javascript, Java, C++ en Perl. De mogelijkheden zijn dus immens en op internet vind je zeer veel tutorials over de Raspberry Pi. Ben je beginner, dan kan het handboek '45 projecten met Raspberry Pi' je zeker helpen bij de eerste stappen. 

Bekijk de Raspberry Pi Starterkits

.

e. Bare Conductive (10+) 

Bare Conductive is een technologisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van geleidende verf. Met behulp van het Touch Board kan je electronica projecten interactief maken. De geleidende banen die geverfd of getekend worden kan men programmeren zodat de aanraking van een geleidende baan bijvoorbeeld een bepaald geluid geeft. Het programmeren gebeurt op hetzelfde platform als een Arduinobord. 

Wij maakten bijvoorbeeld een elektrische drum met Bare Conductive

Lees meer over Bare Conductive

.


2. Robotkits (12+)

Met de robotkits laat je je kind de wereld van elektronica, mechanica en/of hydraulica ontdekken. Deze bouwkits bestaan uit plastieken onderdelen die mechanisch in elkaar dienen bevestigd te worden. Als deze kits klaar zijn, vormen ze een introductie in groene energie, robots, etc. 

Het bouwen van de robot staat hierbij centraal. Bij enkele van deze robotkits kan je met één bouwkit verschillende robots maken, waarbij je steeds de aandrijfunit (meestal op zonne-energie) hergebruikt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de KSR17 (12 projecten op zonne-energie) of bij de KSR13 (14 projecten op zonne-energie)

Er dient bij geen van deze kits gesoldeerd te worden. 

Bekijk de robotkits

.


3. Leren solderen

Is je kind vooral geïnteresseerd in het solderen zelf? We stellen je graag enkele leuke, kindvriendelijke mogelijkheden voor:

a. Soldeermateriaal

Voor de keuze van het soldeermateriaal, verwijzen we je graag door naar onze Keuzewijzer Solderen! Hier vind je een overzicht van de verschillende soorten soldeerbouten en soldeertoebehoren. Ook in onze winkels helpen we je graag verder om de juiste keuze te maken.  

Bekijk de Keuzewijzer Solderen

.

b. Velleman Minikits

Velleman minikits zijn perfect om het solderen onder de knie te krijgen! De Velleman Minikits zijn leuke, eenvoudige projecten die compleet geleverd worden met printplaat en componenten en die enkel nog in elkaar moeten gesoldeerd worden.

Bekijk de Velleman Kits

.

c. Madlab Kits

Sinds kort hebben we ook de Madlab Kits in ons assortiment, welke zeer gelijkaardig zijn aan de Velleman Kits. Deze kits worden ook geleverd in een pakket met printplaat en componenten en het resultaat is steeds een leuk project waar je nog uren plezier aan kan beleven. Zo kan je bijvoorbeeld een elektronische doedelzak, syntheziser, leugendetector of geheugenspel in elkaar solderen.

Lees meer over de Madlab Kits

.

.


4. Kit met elektronicaprojecten

Is je kind vooral geinteresseerd in de pure elektronica (zonder programmeren of solderen), dan zijn de projectdozen zeer geschikt! Deze elektronicakits vormen bestaan uit verschillende leerrijke projecten, zoals bijvoorbeeld een waterdetector, radio, etc. De projectjes kunnen uitgevoerd worden zonder te solderen en worden steeds goed uitgelegd in de bijgeleverde handleiding. Deze kits vormen een ideale introductie in de elektronica en bestaan in 3 uitvoeringen:

- 30-in-1 - Kit met 30 elektronica projecten

- 130-in-1 - Kit met 130 elektronica projecten

- 300-in-1 - Kit met 300 elektronica projecten

Bekijk alle bouwdozen met elektronicaprojecten 

.


 Kunnen we je persoonlijk advies geven?

Aangezien ons assortiment dagelijks aangevuld wordt, is bovenstaand overzicht nooit compleet! Heb je dus een vraag over een ander product, of wens je meer uitleg over onze producten, aarzel dan niet ons te contacteren!

We helpen je graag verder bij je keuze in één van onze winkels in Aalst, Gent of Hasselt, via mail of telefonisch! 

.

.

GOTRON AALST:

OPENINGSUREN

Maandag : 9 – 12u en 13-18u
Dinsdag : 9 – 12u en 13-18u
Woensdag : 9 – 12u en 13-18u
Donderdag : 9 – 12u en 13-18u
Vrijdag : 9 – 12u en 13-18u
Zaterdag : 9 – 12u en 13-17u
Gesloten op zondag

CONTACTINFO

Gotron Aalst
Leo de Bethunelaan 101
9300 Aalst
België

O.N. 0430.966.149
BE 0430.966.149

TEL: +32 53/783083
FAX: +32 53/771249
aalst@gotron.be

<

GOTRON GENT:

OPENINGSUREN

Maandag : Gesloten
Dinsdag : 9 – 12u30 en 13u30-18u
Woensdag : 9 – 12u30 en 13u30-18u
Donderdag: 9 – 12u30 en 13u30-18u
Vrijdag : 9 – 12u30 en 13u30-18u
Zaterdag : 10 – 12u30 en 13u30-16u (*)
Gesloten op zondag

CONTACTINFO

Gotron Gent
Lange Violettestraat 8
9000 Gent
België

TEL: +32 9/225.42.02
FAX: +32 9/224.17.06
gent@gotron.be

GOTRON HASSELT:

OPENINGSUREN

Maandag: 9-12u30 en 13u30-18u

Dinsdag: 9-12u30 en 13u30-18u
Woensdag: 9-12u30 en 13u30-18u
Donderdag: 9-12u30 en 13u30-18u
Vrijdag: 9-12u30 en 13u30-18u
Zaterdag: 10-12u30 en 13u30-16u (*)

CONTACTINFO

Gotron Hasselt

Kuringersteenweg 297
3500 Hasselt
België

TEL: +32 11/27.28.00
hasselt@gotron.be

Opmerking

* Op zaterdag is het niet altijd mogelijk om grote bestellingen (bv. lijsten met componenten) vlot te verwerken in de winkel in Gent of Hasselt. Om lange wachttijden te vermijden, kan u uw bestelling vooraf doorsturen via de webshop of via email (gent@gotron.be of hasselt@gotron.be) zodat we deze kunnen voorbereiden.