De juiste kabel of aansluiting voor je televisie!

7 juni 2024

Kom je bij het aansluiten van je nieuwe televisie tot de vaststelling dat de aansluitingen van je digibox, laptop of dergelijke niet compatibel zijn met de aansluiting op je televisie? Soms is het probleem op te lossen met een overgangsstuk of –kabeltje , maar soms moet het signaal omgevormd worden van digitaal naar analoog of omgekeerd.
We hebben de meest voorkomende combinaties opgelijst! 


Prijsdalingen!

4 juni 2024

Deze pagina is het bewijs dat niet alles duurder wordt!
Benieuwd naar een overzicht van de producten die recent in prijs gedaald zijn? Klik dan zeker verder! 


Onze TOP 10 voor Vaderdag!

29 mei 2024

Op zondag 9 juni worden alle vaders in de bloemetjes gezet en kan je niet met lege handen thuiskomen! Technische snufjes, bouwpakketten, verlichting of een zakmes? Op nummer 1 staat een soldeerset en op nummer 5 'Iets Slims'. Benieuwd naar de rest?

Bekijk onze TOP 10 Vaderdaggeschenken! 


VAX1030: een multifunctionele meetmodule voor spanning, stroom, arbeid, vermogen, temperatuur,...

28 mei 2024

De meetmodule VAX1030 van Joy-It is een veelzijdige en nauwkeurige meetmodule die speciaal is ontworpen voor het meten van spanning, stroom, vermogen, temperatuur, etc. Deze meetmodule is ideaal voor gebruik in uiteenlopende toepassingen, van industriële omgevingen tot hobbyprojecten. 


Een extra afstandsbediening nodig voor je poort of hek?

23 mei 2024

Het kopiëren van een afstandsbediening voor een poort of hek kan handig zijn wanneer je een extra exemplaar nodig hebt voor familieleden, huisgenoten of als reserve. Deze kunnen gekopieerd worden, maar welk model je nodig hebt is afhankelijk van het model van de originele afstandsbediening. 

We leggen het verschil uit tussen een vaste en een rollende code en welke types afstandsbedieningen we kunnen kopiëren.

 


Hoe bevestig je een connector op een PE14 coax-kabel?

22 mei 2024

PE14 is een type coaxkabel die wordt gebruikt voor het overbrengen van analoge en digitale signalen, zoals televisie, radio en internet. De kabel heeft een diameter van 14 mm en wordt vooral gebruikt voor langere afstanden (meer dan 50 meter). Meestal hoef je enkel de kabel te voorzien en zal de installateur de verdere aansluiting voorzien. 

Heb je een breuk in de PE14 kabel, kan je deze zelf repareren aan de hand van de F-connectoren voor PE14. Deze zijn beschikbaar in mannelijke en vrouwelijk versie, zodat je ze eenvoudig in elkaar kan draaien. 

 


Grote Magazijnopruiming

6 mei 2024

Nog een paar maand te gaan en de bouwwerken in Gotron Aalst gaan van start! Vanaf januari 2025 kan je ons vinden in onze tijdelijke winkel net naast de huidige locatie. 

Omdat deze locatie helaas iets kleiner is, organiseren we een grote magazijnopruiming met ongelooflijke kortingen op een breed scala aan producten! Je kan de producten bekijken in onze winkels of op onze website via de onderstaande link.  Voor deze outlet producten geldt 'OP is OP' - de kortingen zijn dus geldig zolang de voorraad strekt! 

 


Keuzewijzer: Weerstation

3 mei 2024

Een weerstation registreert de actuele weersomstandigheden, zoals temperatuur en windrichting, maar meestal zijn de functies veel uitgebreider! Je blijft zo steeds op de hoogte van alle weerfactoren.


Maak een lichtgevende spin met elektronica-componenten!

26 april 2024

Deze leuke doe-het-zelf activiteit is perfect voor kinderen en volwassenen die graag knutselen en met elektronica experimenteren. Met een paar eenvoudige componenten en wat solderen, kan je je eigen lichtgevende spin, mannetje, hond of om het even welk figuurtje maken. Wij maakten een stappenplan voor een lichtgevende spin, maar de mogelijkheden zijn uiteraard eindeloos!  


Wat is een bruggelijkrichter?

22 april 2024

Een bruggelijkrichter of diodebrug, ook wel bekend als Graetzschakeling, is een elektronisch circuit dat wordt gebruikt om wisselspanning (AC) om te zetten in gelijkspanning (DC). 


Rookafzuiging bij het Solderen

18 april 2024

De belangrijkste reden om rookafzuiging te gebruiken bij het solderen is omdat de rook die vrijkomt bij het solderen schadelijke stoffen bevat, zoals lood, flux en andere gassen. Door een rookafzuiging te gebruiken zullen de schadelijke stoffen afgevoerd worden voor ze ingeademd worden. 


Keuzewijzer: Labovoedingen

26 maart 2024

Onmisbaar in elk elektronicalabo en in elke elektronicaherstelplaats: de labovoeding, ook wel laboratoriumvoeding of regelbare voeding genoemd! Met een labovoeding kan je nauwkeurig een spanning en stroomsterkte instellen, wat belangrijk is voor elektronische experimenten en reparaties.  Maar maak je een keuze tussen de verschillende soorten labovoedingen? 


De Opinel Tradition Reeks 

21 maart 2024

De Opinel Tradition reeks is een iconische serie vouwmessen van het Franse merk Opinel. Ze worden gekenmerkt door hun simpele maar doordachte ontwerp, hoogwaardige materialen en betaalbare prijs.


Fluke Promotie: Koop een Fluke, krijg er één gratis! 

4 maart 2024

We kondigen met veel trots de terugkeer aan van de actie "Koop een Fluke, krijg een GRATIS Fluke"! Bij elke aankoop van een Fluke toestel (Fluke Industrial, Amprobe of Fluke Networks) van €150 (excl. BTW) of meer ontvang je nu een GRATIS Fluke toestel! 


Wetgeving Beveiligingscamera's

16 januari 2024

Een bewakingscamera gekocht? Hou rekening met de wetgeving! We geven een korte samenvatting van de wetgeving rond bewakingscamera's in België.


Startcondensatoren

27 oktober 2023

De kans is groot dat je ooit al eens een startcondensator of motorcondensator hebt moeten vervangen, maar weet je ook hoe ze werken?